Diensten – Zaan Apotheek – Zaandam

Zaan Apotheek

Koningin Julianaplein 42 1502DV Zaandam Tel:075-6502605

Diensten

Ook voor u

Iedereen kan bij ons terecht. Of u net uit het ziekenhuis bent ontslagen, op bezoek bent geweest of toevallig in de buurt bent, dat maakt niet uit. Van iedere verzekering mag u zelf uw apotheek kiezen. Wel is het belangrijk dat u niet een verkeerde combinatie van geneesmiddelen krijgt. Daarom vragen wij u wat u al gebruikt. En zijn wij niet uw vaste apotheek? Dan geven wij zonodig de gegevens aan uw eigen apotheek door.

Medicijnen en (verband)middelen

Het assortiment in de ZaanApotheek is ruim. U kunt bij ons terecht voor:
• Geneesmiddelen
• Verbandmiddelen
• Hulpmiddelen
• Machtigingen
• Diverse verzorgingsproducten (o.a. Vichy)

Voorlichting en advies

Wij controleren ieder recept. Daarbij letten we op bijwerkingen en ongewenste combinaties. Daar laten we het niet bij, want wij vinden het belangrijk dat u zelf goed weet wat u krijgt! Daarom krijgt u bij ons advies en informatie over het geneesmiddel en het gebruik.

Heeft u nog vragen? Of twijfelt u ergens over? Loop eens bij ons binnen en stel uw vraag aan de balie. Een rustig gesprek met de apotheker of een medewerker kan ook. Wij hebben daar een aparte ruimte voor.

Bezorgservice

De ZaanApotheek heeft een bezorgservice. Wanneer u niet in staat bent om zelf uw geneesmiddelen op te komen halen, dan kunnen uw geneesmiddelen thuis worden gebracht. Onze bezorgtijden zijn tussen 16-20u. Deze service is gratis voor u.

Samen met uw specialist
De ZaanApotheek werkt nauw samen met het Zaans Medisch Centrum. Wij overleggen met de specialisten welke medicijnen wij in voorraad houden. U kunt ze dan direct meenemen. En zijn er vragen over de voorgeschreven medicijnen? Dan nemen wij contact op met uw specialist. Zo kunt u rekenen op een snelle en betrouwbare afgifte van uw geneesmiddelen.

Huisarts

Ook met recepten van uw huisarts kunt u bij ons terecht. U kunt uw huisarts vragen om het aan ons door te faxen of u brengt het naar ons toe.

Door onze ruime openingstijden hebben we ook een goede samenwerking met de huisartsenpost, die naast de apotheek is gelegen.
Ook als uw huisarts een zelfzorgartikel adviseert kunt u dit in de apotheek halen.

ZaanApotheek als eigen, vaste apotheek

U kunt zich inschrijven bij de ZaanApotheek als uw eigen, vaste apotheek. Bijvoorbeeld omdat u in de buurt woont of in het ziekenhuis werkt of omdat u fulltime werkt en overdag niet in de gelegenheid bent om uw geneesmiddel te halen. Laat het ons weten, dan schrijven wij u in.